pühapäev, 6. märts 2011

Kuidas ma Kädentaitomessil käisin

Sõit Soome algas hommikul kell 5.00 Mõtlesin, et mina küll sõita ei suuda, aga sain üles nii kui naksti, asjad olid juba pakitud ja sõita polnud ka hullu. Natuke laev ikka müristas ka, sest jääd oli ikka tõesti palju.


Kuna ma läksin messile juba kolmandat korda, siis teadsin kuhu minna ja teadsin ka seda, et sissepääs maksab 10 euri, mis mulle kohe üldse ei meeldi. Nii kallis pilet tegelikult ja lisaks selle pead maksma veel 2 euri riietehoiu eest. Aga seal sees on nii palju rahvast ja kohutavalt palav, et üleriietes seal olla ei saaks.
See käsitöömess ei ole nagu meie Mardilaat, see on midagi täiesti muud. Kõik on kvaliteetne ja hoopis teistmoodi kui meie laatadel. Peale messi oli selline tunne, et nüüd on küll kevad südames, sest nii palju erksaid värve oli panduda riietesse, ehetesse. Siin all pool on nüüd hunnik pilte.
Mulle need pitsilised kearaamilised lambid nii meeldisid.
Palju oli ka taaskasutust ja traaditöid, silma jäid need kihftid pottide ja nugade, kahvlite ja lusikatega tuulekellad.

Hästi kihftid olid need padjapüürid, milledel vanad fotod peale trükitud. Infot veel netist nende kohta saab siit: http://www.kukonkuusi.fi/
Siis need kaardid, mis siin pildidl. Need on kõik tehtud kuivatatud lilledest ja millised kaunid värvid, kuidas need küll nii öelda "säiltatud" on???? Lisaks olid neil veel need lauapeale taldrikute alla käivad latakad trükitud kuivatatud lilledega. Imearmsad ja tundus, et nendel asjadel oli ka koguaeg minekut.

Siin tundusid kottidele ja riietele pakutrükiga tehtud mustrid.See boks on aga hõbesavi müügiboks, kust ka mina ühe algajale mõeldud paki kaasa ostsin. see on jällegi üks huvitav materjal, voolid nagu savi, aga peale põletamist saad endale hõbedast ehte.

Rohkem infot nende kohta saab www.hopeasavi.fi
Mulle meeldib veel soomlaste messi juures see, et saab ka matrejali endale soetada, kohe kohapeal näha kuidas midagi tehakse ja professionnalidelt kohe nõu küsida. Igaljuhul jäin mina küll rahule, et jälle sinna läksin.

7 kommentaari:

Ülle ütles ...

Oh kui vahva Sul oli, lausa kadedaks teeb:) Ma vist ei saakski sellisest kohast enam tulema, nii palju põnevat vaadata ja uurida.

Kiku ütles ...

Jaa, tõsi ta on, et sealt ei taha kohe kuidagi ära tulla. Sellepärast ma vist läksingi juba kolmandat korda sinna messile!

Krista Strauss ütles ...

Teinekord võiks koos minna, tundub igati põnev!

Kiku ütles ...

Muidugi võib koos minna, vaatamist ja ka ostmist on seal küllaga!

Annyliis ütles ...

Oh, oleks huviga isegi ringi vaadanud ;).

Kiku ütles ...

Järgmine aasta läheme grupiga, kui on 10 inimest, siis saab vist soodukat ka! :D

rena ütles ...

Ma oleks ka tulemas:)
/Marge/