esmaspäev, 29. august 2011

Kuidas ma uksi korda tegin.


Mõtlesin, et mis see töö siis ikka teha ei ole, aga vot kõige lihtsam see töö ka ei ole. Minu kaks ust on pärit Pelgulinnast juba päris vanast majast. Mitu kihti nendele ustele värvi juba kantud oli, ei oska vist keegi öelda. Kuumaõhu puhuriga ma seda värvi maha võtma asusingi. Ühes käes puhur ja teises käes pahtlilabidas, nühkisin seda värvi ikka järk-järgult maha. Visalt kuid maha see värv tuli. Liistude puhtaks saamine oli kõige viletsam töö, igavene aega nõudev töö.

Kui nüüd keegi mõtleb, et lihtsam ja odavam on vanad uksed taastada, siis võin öelda, et ei ole see lihtsam ega ka eriti odavam. Ma ei tea kui mitu tundi ma töötasin ühe ukse kallal ja palju ma elektrit sellega kokku kulutasin, aga odav see lõbu kindlasti pole. Lisaks siis uuesti värv, mis tuleb ustele kanda.
Ja lõpuks kui uksed said ette, siis ma teadsin kohe, et nii ei saa kohe mitte see asi jääda!
Maalisin pildi ka peale :)

Lõpetuseks võin öelda, kui teed endale sellist tööd, siis laske käia, kui aga peaks tegema kellegi töön, siis on see liig kallis töö. Nagu üks õige restureerimine!

4 kommentaari:

Külli ütles ...

See päevalilledega on ikka väga uhke uks. Olen ise ka seda sama tööd teinud, ma ainult ei värvinud uksi üle, vaid õlitasin. Ja see töö ei olnud tõesti odav :)

Anonüümne ütles ...

See vaev tasus ennast ära ;-D.Tulemus on super kena.

/vusserdis/

Kiku ütles ...

Aitäh Teile heade sõnade eest!

Anu ütles ...

Wow! Sul on ikka kätt! Mina võin joonistusoskusest vaid unistada.